Namrzavost zemin v podloží vozovek pozemních komunikací - Adámek, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá poznatky týkajících se míry namrzavosti zemin a promrzáním konstrukce vozovek. Dále jsou v teoretické části uvedeny metody stanovení namrzavosti ve vybraných zahraničních zemích. Praktická část je zaměřena na porovnání velikosti míry namrzavosti na vzorcích zemin zhutněných standartní a modifikovanou Proctorovou zkouškou.

The theoretical part of this bachelor’s thesis deals with findings related to the frost susceptibility of soils and the freezing of pavement structures. It also presents methods for determining frost susceptibility used in selected foreign countries. The practical part focuses on comparing of rate of frost susceptibility in soil samples compacted using the standard and modified Proctor test.
Frost Susceptibility of Subgrade Pavement
Keywords: Namrzavost; mrazové zdvihy; Proctorova zkouška; míra namrzavosti; index mrazu; promrzání vozovky; Frost susceptibility; frost heave; Proctor test; rate of frost susceptibility; frost index; frost penetration