Návrh převodníku DA pro nízkonapěťové aplikace v technologii CMOS - Dušek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Tato práce se zabývá návrhem přesného digitálně analogového převodníku, dále jen DAC. Práce poskytuje podklady pro pochopení principu převodu digitálního signálu na signál analogový. V práci je popsáno několik možností vytvoření topologie DAC. Vybraná konstrukce je použita k návrhu DAC v technologii CMOS 07. Simulacemi v programu PSPICE je ověřena funkčnost navrženého DAC.

This thesis focuses on design of an accurate digital to analog converter (DAC). The thesis provides material to understand the principle of conversion of digital signal to analog signal. Some possible structures of DAC are described in this thesis. The selected structure is used for design of the DAC using the CMOS 07 technology. Functionality of the DAC is verified with simulations using the PSPICE simulation program.
Design of precise DA converter for low-voltage applications using CMOS technology
Keywords: Technologie CMOS; převodník DA; nízkonapěťové aplikace; CMOS technology; DA converter; low voltage applications