Zpětný cyklistický radar - Hlavačka, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Cílem této diplomové práce bylo vytvoření zpětného cyklistického radaru založeného na milimetrovém radaru IWR6843AOPEVM od společnosti Texas Instruments Inc. V rámci práce byla vytvořena datová sada skládající se z radarových dat, videozáznamů a výstupů z tříosého akcelerometru. Na základě těchto dat bylo možné sledovat provoz za cyklistou, detekovat nebezpečný boční odstup vozidla a prudké zpomalení cyklisty. Výsledkem je aplikace, která zpracovává a vizualizuje radarová data, čímž demonstruje funkčnost zpětného cyklistického radaru. Evaluace řešení byla provedena na základě porovnání s radarem Garmin Varia RTL 515.

The aim of this thesis was to develop a rear bicycle radar based on the IWR6843AOPEVM millimeter-wave radar from Texas Instruments Inc. As part of the work, a dataset was created consisting of radar data, video recordings, and outputs from a three-axis accelerometer. Based on these data, it was possible to monitor traffic behind the cyclist, detect dangerous lateral vehicle distances, and sudden deceleration of the cyclist. The result is an application that processes and visualizes radar data, demonstrating the functionality of the rear bicycle radar. The solution was evaluated by comparing it with the Garmin Varia RTL 515 radar.
Rearview Cycling Radar
Keywords: Cyklistický radar; FMCW radar; IWR6843AOPEVM; detekce objektů; cyklistika; bezpečnost; Python; Cycling radar; FMCW radar; IWR6843AOPEVM; object detection; cycling; safety; Python