Akcelerace grafických algoritmů pomocí koprocesoru NEON - Kratochvíl, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Cílem této práce je prozkoumat možnosti koprocesoru NEON. Porovnávají se grafické algoritmy napsané v jazyce C, jazyce symbolických adres, jazyce C s využitím intrinsických funkcí a automaticky vektorizovaný kód. Hlavním zjištěním je, že jde zkrátit délku výpočtu až 60 krát a díky tomu by bylo možné tyto algoritmy provádět v reálném čase na HD videu.

The aim of this work is to examine capabilities of NEON coprocessor. Various implementations of the same algorithm are compared: language C, assembly language, language C with intinsic functions and automatically vectorized code. Main conslusion is, that computation time can be reduced up to 60 times, allowing real-time HD video processing.
Acceleration of Graphics Algorithms by NEON Coprocessor
Keywords: ARM; NEON; GCC; Automatická vektorizace.; ARM; NEON; GCC; Automatic vectorization.