Elektronické zabezpečovací systémy - Tomek, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s nejběžněji používanými elektronickými zabezpečovacími systémy. Práce popisuje základní principy, vlastnosti a využití moderních elektronických zabezpečovacích systémů používaných v domácnostech a firmách. Dále práce porovnává jednotlivá zabezpečovací zařízení, která se v těchto systémech používají a uvádí jejich výhody a nevýhody. Tento dokument je vhodný pro studenty a osoby, které chtějí začít pracovat v tomto oboru nebo je tato problematika pouze zajímá.

The aim of this thesis is to give the reader basic understanding of the most common electronic security systems. The fundamental principles, characteristics and applications of modern electronic security systems used in homes and corporate environment are covered in this work. Moreover, it compares the security devices that are used in the systems and demonstrate their advantages and disadvantages. This work is suitable for students, individuals that want to start working in this field, or for those just interested in the topic.
Electronic Security Systems
Keywords: Elektronické zabezpečovací systémy; fyzická bezpečnost; řízení přístupu; alarmové systémy; bezpečnostní kamerové systémy; Electronic security systems; physical security; access control; alarm systems; video surveillance systems