Analýza vývoje trhu mobilních telekomunikací v ČR - Milota, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje trhu mobilních operátorů v České republice. S využitím dat Českého telekomunikačního úřadu z posledních let se pomocí statistických metod snaží vytvořit prognózu vývoje trhu a jeho velikost. Dále chce určit klíčové faktory růstu trhu, které využije k vytvoření ekonometrického modelu dalšího vývoje.

This bachelor thesis analyses the development of the mobile market in the Czech Republic. With a use of data of the Czech telecommunication office in recent years, it tries to prognoses the development of the market and its size by statistical methods. Thesis also identify key factors in the growth of the market that uses an econometric model to create further development.
Analysis of Development of the Mobile Market in the Czech Republic
Keywords: mobilní operátoři; časové řady; analýza; ekonometrie; prognóza; mobile operators; time series; analysis; econometric; prognosis