Návrh na zlepšení stimulace pracovníků - Justová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Předmětem mé bakalářské práce je přednést návrh na zlepšení stimulace zaměstnanců v dané společnosti. První část shrnuje dosavadní poznatky o motivaci, stimulaci a jejich dopadu na výkonnost pracovníků. Druhá část se zabývá představením společnosti a popisuje nynější metody řízení motivace ve vybraném podniku. Poslední část nalézá správnou formu stimulačních prostředků, jež povedou k udržení stávajících pracovníků ve společnosti, zvýší jejich výkonnost a spojí individuální cíle zaměstnance s cíli společnosti.

My bachelor’s thesis puts forth the proposal for improvement of the stimulation for employees in a company. The first part summarizes current knowledge about motivation, stimulation and its influence to performance. In the second part there is a presentation company and there are analyzed methods which are used for employee’s motivation in described company in actual practice. The final part finds the correct form of stimulative means that should hold present employees, should lead to growth performance in the company and connect individual target with corporate purpose.
Proposal for improvement of the stimulation for employees
Keywords: Motivace; stimulace; výkon; řízení; pracovní spokojenost; zaměstnanci; Motivation; stimulation; performance; management; work satisfaction; employees