Vzduchotechnika polyfunkčního domu - Husák, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Bakalářská práce se zabývá navržením vzduchotechnických zařízení a klimatizací pro polyfunkční budovu, ve které se nachází 4 lékařské ordinace, kadeřnictví, autoškola a 3 bytové jednotky. Dům je vyprojektován, aby splnil všechny potřebné požadavky ohledně odvětrávání. Vzduchotechnické jednotky jsou navrženy tak, aby vypouštěli znehodnocený vzduch do exteriéru a přiváděli čerstvý zpět. Tepelnou pohodu pro zimní období zajišťují otopná tělesa a v letním období klimatizace. Teoretická část je zaměřena na klimatické podmínky na návrh klimatizací, chladící systémy a chladiva.

The bachelor's thesis deals with the design of ventilation equipment and air conditioning for a multifunctional building, which has 4 doctor's offices, a hairdresser, a driving school and 3 residential flats. The house is designed to meet all the necessary requirements regarding ventilation. Air handling units are designed to discharge degraded air to the exterior and bring fresh air back. Thermal comfort for the winter is ensured by radiators and in the summer by air conditioning. The theoretical part is focused on climatic conditions for the design of air conditioners, refrigeration systems and refrigerants.
Ventilation of a multifunctional house
Keywords: Vzduchotechnika; klimatizace; vzduchotechnická jednotka; polyfunkční dům; chladící systémy; větrání; tepelné zisky; akustika; chladiva; čerstvý vzduch; hluk; tepelná izolace.; Ventilation system; air conditioning; air handling unit; multifunctional house; cooling systems; ventilation; heat recovery; acoustics; refrigerants; fresh air; noise; thermal insulation.