Nová koncepce údržby a provozu výrobních technologií - Klus, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá novou koncepcí údržby a provozu výrobních technologií, kdy jsou náhradní díly vyráběny za využití metod rapid prototypingu. Možnosti jsou porovnány se současnými metodami. Dále jsou sepsána metodická doporučení, jak při aplikaci postupovat. Cílem práce je vyhodnotit danou koncepci a teoretické předpoklady potvrdit na případové studii.

This diploma thesis deals with a new concept of maintenance and operation of production technologies, where spare parts are manufactured using rapid prototyping methods. The options are compared with currently used methods. Furthermore, methodological recommendations are written on how to proceed with the application. The aim of the work is to evaluate the concept and confirm the theoretical assumptions on a case study.
The new concept of maintenance and operation of manufacturing technologies
Keywords: Výroba náhradních dílů; Rapid prototyping; FDM; SLA; SLS; DLP; LFS; Spare Parts Production; Rapid Protyping; FDM; SLA; SLS; DLP; LFS