Zvyšování spolehlivosti komunikační sítě - Hausner, Richard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Bakalářská práce se zabývá vybranými možnostmi zvyšováním spolehlivosti komunikačních sítí. V rámci práce jsou popsány základní protokoly a topologie sítí. Ve druhé kapitole jsou probrány technologie kaskádování, klastrování a stohování síťových přepínačů. Jsou popsány scénáře zapojení a výsledky praktických pokusů, na základě kterých je navrženo (doporučeno) použití (využití) v praxi.

The bachelor's thesis deals with selected options for increasing reliability of communication networks. The basic protocols and network topologies are described in the thesis. In the second section the technologies of cascading, clustering and stacking network switches are discussed. The practical experiments and scenerios of connections, which are described in the aforementioned section, form a basis of their practical use proposal.
Increasing Reliability of Communication Networks
Keywords: Kaskádování; klastrování; redundance; síťové protokoly; stohování; topologie sítě.; Cascading; clustering; redundancy; network protocols; stacking; network topology.