Monitorování peerů BitTorrent na základě informací z distribuované hašovací tabulky - Vaško, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Cieľom tejto práce je monitorovanie peerov v rámci siete BitTorrent. Pozornosť sa upiera na distribuované hašovacie tabuľky, konkrétne MLDHT. V poslednej dekáde sa pozornosť zameriava aj na to, ako efektívne dokážeme v tejto sieti monitorovať. Existujúce algoritmy vôbec nezaisťujú aktuálnu efektivitu, a preto sa odporúča zaviesť odhad presnosti pomocou Bernoulliho procesu. Cieľom monitorovania je zaistiť čo najvyššiu úspešnosť vyhľadávania peerov. Práca sa venuje návrhom aplikácie a implementácií metód s modelom Bernoulliho procesu. Z meraní vyplýva, že prehľadávanie do hĺbky (LIFO) je lepšie z krátkodobého hľadiska. Experimenty sa venujú efektivite monitorovania v čase, odhadom chyby prehľadávania a efektivite modelovanej pomocou Bernoulliho procesu. Výsledkom práce je odporúčaná doba monitorovania s vysokou efektivitou.

The goal of this thesis is to effectively monitor peers within BitTorrent network. This research is based on distributed hash tables, specifically MLDHT. In the last decade, focus has also been on efficiency of monitoring within network. Existing algorithms do not provide actual efficiency therefore it is recommended to introduce an estimate accuracy using Bernoulli process. The goal of monitoring is to ensure the highest success of peer search. The work focuses on designing and implementing Bernoulli process model. The measurements show that, the in-depth search (LIFO) is better in the short run. The work focuses on the efficiency of time monitoring, estimation of the peer search error and efficiency using the modeled Bernoulli process. Result of this work is the recommended monitoring time with high efficiency.
BitTorrent Tracker-Less Peer Monitoring
Keywords: BitTorrent; monitorovanie; distribuovaná hašovacia tabuľka; peer; MLDHT; LIFO; FIFO; Bernoulliho proces; BitTorrent; monitoring; distribued hash table; peer; MLDHT; LIFO; FIFO; Bernoulli process