Nástroje pro počítání a monitorování osob - Till, Přemysl (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Práce se zabývá využitím mmWave radaru pro sledování osob a monitorování jejich pohybu mezi stanovenými zónami zájmu. Teoretická část práce shrnuje fyzikální podstatu použité technologie a zabývá se algoritmy, které umožňují využít ji ke sledování pohybu lidí. V části praktické je navržen konkrétní algoritmus pro využití radaru ke sledování fronty zákazníků a přítomnosti obsluhy v obchodech, což umožňuje automatizovat správu pokladen a sbírat data v souladu s direktivou GDPR. Následně byla vyvinuta vizualizace pro platformu Windows, která umožňuje komunikovat s radarem, nastavovat jeho parametry, zobrazit tok lidí v reálném čase a dále zpracovávat získaná data.

The paper details the usage of mmWave radars to track people and monitor their movement through predefined zones of interest. The theoretical part describes the physical nature of the technology and then describes algorithms which can be used to monitor using it to monitor the movement of people. In the practical part, I have developed a concrete algorithm which can be used to monitor customer queues and cash registers in shops and inform the cashiers when their presence is needed, as well as gather impersonal GDPR-compliant data about the customer's habits. Afterwards, I have developed a visualization for the Windows platform, which can be used to communicate with the radar, manage its configuration, visualize the events in real time and perform further analysis of the measured data.
People counting and monitor tools
Keywords: Radary s milimetrovou vlnou; mmWave; počítání osob; Group Tracker; monitorování prodejny; Millimeter wave radars; mmWave; people counting; Group Tracker; shop monitoring