Motorová jednotka malotraktoru - Mátyás, Attila (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Táto práca sa zaoberá navrhovaním a výberom motorovej jednotky malotraktoru. Prvá, teoretická časť stručne popisuje malotraktory podobnej hmotnostnej kategórie, poskytuje prehľad existujúcich malotraktorov na trhu a ich porovnanie. Druhá časť práce je analytický výpočet výkonu motorovej jednotky pre zadané parametre traktoru. Výsledný výkon bude súčet jednotlivých výkonov potrebných pre všetky technické operácie počas prevádzky. V poslednej časti je výber vhodnej motorovej jednotky z dostupných katalógov svetových výrobcov na základe vypočítaných hodnôt.

This thesis deals with the design and selection of a small utility tractor engine unit. The first theoretical part briefly describes tractors with similar weight category, provides an overview of existing tractor brands and their comparison. The second part of this thesis consists of analytical calculations based on the provided parameters of the tractor. Total power will be the sum of the individual power required for the various technical operations during functioning. The last part deals with selecting the suitable engine unit from the available brochures of world manufacturers based on the calculated values.
The engine of a tractor
Keywords: malotraktor; motorová jednotka; výkon; hydrogenerátor; čelný nakladač; compact tractor; engine unit; power; hydrogenerator; front-end loader