Hotel AMD, Brno - Lenčéš, Mário (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Práce řeší objekt novostavby hotelu v areálu Automotodromu Brno v obci Ostrovačice. Objekt má šest nadzemních podlaží. Rozměry podnože (1.NP) jsou 22 x 45m, horní část budovy (2.NP – 6.NP) má rozměry 34,5 x 16,8m, přičemž 6.NP půdorysně ustupuje od fasády. V diplomové práci byly navrženy hlavní nosní prvky prvního nadzemního podlaží včetně sloupů, průvlaku a stropní desky. Jedná se o převážně příčný stěnový konstrukční systém, který v 1.NP přechází do sloupového skeletu. Stropní konstrukce jsou navrženy jako železobetonové monolitické desky.

Thesis deal with the new building of hotel in Brno circuit areal in Ostrovačice. The structure has six floors. The first floor is 45 meters long and 22 meters wide. The upper floors size is 34,5 x 16,8m. The last sixth floor is offset from the building frontage. In this master´s thesis the main supporting elements of first floor was designed, including columns, girder and slab. Structure has mainly traverse wall construction system transferred into column frame in first floor. The slabs are designed as a reinforced concrete slabs.
Hotel AMD, Brno
Keywords: železobetonová konstrukce hotelu; sloupový skelet; Automotodrom Brno; Hotel building of reinforced concrete; column frame; Brno Circuit