Přehledná správa virtuálních strojů v projektu OVirt - Macko, Samuel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Táto práca sa zaoberá myšlienkou virtualizácie a virtuálnych počítačov. Teoretická časť pokrýva základy virtualizácie z rôznych aspektov. Predstavuje koncept virtualizácie a rôzne architektúry využívané na jej dosiahnutie. Práca takisto skúma populárne implementácie spomenutých architektúr rovnako ako komerčne dostupné virtualizačné riešenia vyžívajúce tieto implementácie. Cieľom praktickej časti je navrhnúť a implementovať desktopovú aplikáciu pre administrátorskú úroveň prehľadu virtuálneho prostredia bežiacom v službe oVirt. Hlavným cieľom je vyriešiť niektoré z jeho známych problémov súvisiacich s prístupnosťou dát.

This thesis tackles the idea of virtualization and virtual machines. Theoretical part covers basics of virtualization from various aspects. It introduces a concept of virtualization and various architectures used to achieve it. The thesis also examines most popular implementations of mentioned architectures as well as commercially available virtualization solutions using those implementations. The aim of its practical part is to design and implement desktop application for administrator level overview over virtual environment running on oVirt. The main goal is to solve some of its known issues regarding accessibility of its data.
Summary Administration of Virtual Machines in the OVirt Project
Keywords: virtualizácia; architektúry virtualizácie.; implementácie virtualizácie; hypervisor; kontajner; oVirt; python; ovirt-python-SDK; PyQt5; virtualization; virtualization architectures; virtualization implemantations; hypervisor; container; oVirt; python; ovirt-python-SDK; PyQt5