Virtuální laboratoř pro PYNQ - Veselý, Boris (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Táto práca slúži na poskytovanie zariadení PYNQ viacerým používateľom na výučbu predmetu IVH. Aplikácia virtuálneho laboratória poskytuje prístup k zariadeniam PYNQ pomocou tunelových spojení. V aplikácii je možné spravovať súbory uložené na serveri a registrovať si časové úseky, počas ktorých bude používateľovi umožnený prístup ku zariadeniam PYNQ pomocou tunelových spojení. Aplikácia umožňuje aj rolu administrátora, ktorý môže spravovať používateľov, ich rezervácie a jednotlivé zariadenia PYNQ. Aplikácia je napísaná pomocou jazykov PHP, rámca Nette a Go. Prínosom práce je zjednodušenie prístupu ku zariadeniam PYNQ v rámci výučby predmetu IVH.

This thesis is used to provide PYNQ devices to multiple users for teaching the IVH subject. The remote laboratory application provides access to the PYNQ devices using tunnel connections. The application can manage the files stored on the server and register the time slots during which the user will be allowed to access the PYNQ devices using tunnel connections. The application also allows an administrator role that can manage users, their reservations and individual PYNQ devices. The application is written using PHP, the Nette framework and Go. The contribution of the work is to simplify access to PYNQ devices in the context of teaching the IVH subject.
Remote laboratory for PYNQ
Keywords: virtuálne laboratórium; FPGA; Zynq; PYNQ; rezervačný systém; PHP; Nette; Go; JavaScript; démon; tunel; maškaráda; presmerovanie komunikácie; REST API; webová aplikácia; remote lab; FPGA; Zynq; PYNQ; reservation system; PHP; Nette; Go; JavaScript; daemon; tunnel; masquerade; communication redirection; REST API; web application