Most přes silnici I/11 - Macák, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem silničního mostu. Objekt se nachází na silnici II. třídy S 7,5/50 a je veden přes silnici I/11 a přeložku MK v Bystřici. Byly vypracovány tři varianty, z nichž byl vybrán spojitý desko-trámový nosník o 6-ti polích pro podrobné zpracování. K této variantě je zpracován statický výpočet nosné konstrukce, ve kterém je zahrnuta i časová analýza konstrukce (jednotlivé fáze výstavby). Statický výpočet je posouzen na mezní stavy dle platných evropských norem. Součástí diplomové práce je také výkresová dokumentace, časový harmonogram výstavby a 3D vizualizace mostního objektu.

This diploma thesis deals with a project of a road bridge. The bridge is located on a second class road S 7.5/50 and goes over a I/11 road and a local road crossing in Bystřice. Three options of the road bridge are conceived out of which the connected beam girder is chosen for further development. A calculation of the structural stability of the load-bearing construction, that includes time analysis of the construction work (i.e. particular phases of the construction), is added to the project. The structural stability calculation is assessed in accordance with valid European standards. Drawing documentation, a time schedule and 3D visualization of the road bridge is also attached to the diploma thesis.
Bridge across the I/11 road
Keywords: Předpjatý beton; most; spojitý nosník; desko-trámový nosník; časová analýza konstrukce; diplomová práce; statický výpočet; vizualizace; výkresová dokumentace.; Prestressed concrete; the bridge; connected girder; beam girder; time analysis of the construction; diploma thesis; structural stability calculation; vizualization; drawing docomantation