Návrh nového iontmetru s bezdrátovou komunikací a meteostanicí - Kadlček, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem autonomního systému na měření koncentrace atmosférických iontů. Jde o novou verzi již sestaveného iontmetru UTEE FEKT. Na rozdíl od předešlé verze by tato nová měla být zcela nezávislá na napájení ze sítě a nastavitelná i bez použití PC. V návrhu konstrukce se počítá se zvýšenou odolností proti vodě a prachu, bezdrátovým přenosem meteorologických veličin z meteostanice a vlastním senzorem teploty, atmosférického tlaku a relativní vlhkosti.

This diploma thesis deals with the design of an autonomous system for the measurement of the concentration of atmospheric ions. This is a new version of the already asembled Iontmeter by UTEE FEKT. Unlike the previous version, this new one should be completely independent of electrical network and configurable even without a PC. The design includes increased water and dust resistance, wireless transmission from the weather station and its own temperature, atmospheric pressure and relative humidity sensor.
Design of a new iontometer with wireless communication and weather station
Keywords: Atmosférické ionty; iontmetr; aspirační kondenzátor; senzor; teplota; atmosférický tlak; meteostanice; Atmospheric ions; iontmeter; aspiration capacitor; sensor; temperature; atmospheric pressure; weather station