SLAVKOV – revitalizace společenského centra Bonaparte - Illéš, Juraj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Práca sa zaoberá revitalizáciou spoločenského centra Bonaparte v Slavkove u Brna. Architektonický návrh rekonštrukcie historického objektu Záložny i novostavby v preluke prináša nové atraktívne funkcie do historického jadra mesta. Zameriava sa na obnovenie hodnôt historického objektu a súčasne sa snaží o novodobý architektonický výraz v materiálovom riešení objektu novostavby v preluke, rešpektujúc mierku historického prostredia.

This bachelor thesis deals with the revitalisation of community centre Bonaparte in Slavkov u Brna. Architectural design of the reconstruction of historical building “Záložna“ and new building in the gap in between houses brings new attractive functions into the historical city core. It aims for renewal of the values of historical object and at the same time tries to achieve the contemporary architectural expression in material solution, respecting the scale of historical environment.
SLAVKOV - REVITALISATION OF BONAPARTE CENTER
Keywords: revitalizácia; rekonštrukcia; preluka; knižnica; strešná záhrada; mestský dvor; revitalisation; reconstruction; gap; library; roof garden; urban courtyard