Trakční měnič pro motorové kolo se stejnosměrným motorem - Prudík, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
V díle je pojednáno o dimenzování pohonu pro motorové kolo se stejnosměrným diskovým motorem. Obzvláště pak o návrhu speciálního DC/DC měniče řízeným mikroprocesorem, který umí napětí snižovat i zvyšovat. Na měnič jsou kladeny nároky na miniaturizaci rozměrů a dosažení potřebného výkonu pro jízdu bez lidské pomoci.

A drive design for an electric bike with brushed DC disk motor is proposed in this thesis. Especially the design of a DC/DC converter with DSC control is described. The converter can operate as step-down and step-up too. Minimum dimensions and sufficient power for riding without human assistance were the main demands on the design.
Traction inverter for an electric bike
Keywords: Elektrické kolo; trakční pohon; stejnosměrný měnič; mikroprocesorové řízení; Electronic bike; traction drive; DC/DC converter; DSC control