Simulační a optimalizační model soustavy nádrží v povodí řeky Svitavy - Šejnoha, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na sestavení simulačního a optimalizačního modelu vybrané vodohospodářské soustavy. Oba modely jsou vytvořeny v programu SOMVS. V simulačním modelu jsou na základě volby nalepšených odtoků z nádrží hledány hranice tříd zabezpečenosti. Simulační model simuluje tok vody systémem. Není hledáno optimální řešení pomocí optimalizačních metod. V optimalizačním modelu je použita optimalizační metoda diferenciální evoluce. Optimalizační model hledá maximalizované hodnoty kriteriální funkce pro odběr vody z vybraného profilu.

The bachelor´s thesis is focused on the construction of a simulation and optimization model selected water management system. Both models are created with program SOMVS. The simulation model is based on the choice improved outflow from reservoir searching of boundaries Assurance classes. The simulation model simulates the flow of water through the system. Not finding the optimal solution using optimization methods. In the optimization model is used optimization method of differential evolution. The optimization model seeks maximized value of the objective function for water withdrawal from selected profile.
Simulation and optimization model of reservoir system in Svitava river basin
Keywords: Nádrž; simulační model; optimalizační model; vodohospodářská soustava; zásobní funkce; Reservoir; simulation model; optimalization model; water management system; storage fiction