Technologický postup výroby otvíráku lahví - Adamiec, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
ADAMIEC Pavel: Návrh technologického postupu výroby otvíráku lahví . Bakalářská práce. 3.roč. šk.r. 2008/2009, studijní skupina 3P1. FSI VUT v Brně, Ústav strojírenské technologie, odbor tváření, květen 2009 str.35, obr.24, tab.3, příloh 7 Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia oboru 2307 předkládá návrh technologického postupu výroby tvářením za studena z ocelového plechu 17 240. Na základě literární studie plošného tváření , stříhaní a výpočtu bylo navrženo stříhání na postupovém nástroji. Střihadlo využívá normalizovaných komponent. Střižník a střižnice jsou vyrobeny ze slitinové nástrojové oceli 19 436.

ADAMIEC Pavel: Technological steps for producing of bottle opener . Thesis of the bachelor’s studies the third year. School year 2008/2009, education group 3P1. FSI VUT in Brno Institute of Technology, Department of Forming. May 2009,pages 35, pictures 24 , tables 3, supplement 7. The project elaborated in frame of bachelor’s studies branch 2307. The project is submitting technological steps for producing from the sheet metal forming sheet iron 17 240. Pursuant to of the literary pursuit a problem of the sheet metal forming, cutting and calculation was designed cutting with processual tool. Cutting die is using of standardised component. Cutting die are produced from alloyed instrumental steel 19 436.
Technological steps for producing of bottle opener
Keywords: Plošné tváření; postupové stříhání; ocel 19 436; sheet metal forming; processual cutting; 19 436 steel