Ovládání velikosti zrna a morfologie eutektika slitin Al-Si - Malatin, Richard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Táto práca sa zameriava na problematiku ovládania veľkosti zrna a morfológie eutektika zliatín Al-Si, určených pre odlievanie. Hlavnou náplňou predkladanej rešeršnej práce je pochopiť mechanizmus kryštalizácie a vzniku eutektika v hliníkových zliatinách s prehľadom o aktuálnych trendoch v riešení danej problematiky.

This work will be focused on problematics of controling the grain size and morphology of eutectics of Al-Si alloys intended for casting. The main content of this work is to understeand the mechanism of crystallization and formation of eutectic in aluminium based alloys with overview of actual trends in solving the issue.
Control over grain size and morphology of eutectics of Al - Si alloys
Keywords: zliatiny Al-Si; modifikácia; veľkosť zrna; Al-Si alloys; modification; grain size