Hodnocení finanční výkonnosti společnosti pomocí benchmarkingu - Lanžhotský, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Diplomová práce se zabývá hodnocením finanční výkonnosti společnosti S.A.B. Impex, s.r.o. na základě benchmarkingu v letech 2016 – 2020. První část práce přibližuje pojmy, použité metody a finanční ukazatele nutné k provedení benchmarkingu. Následující část, tedy analytická, obsahuje analýzu prostředí společnosti a provedený finanční benchmarking se čtyřmi přímými konkurenty. Poslední část práce se zabývá vlastními návrhy řešení, které pomáhají eliminovat zjištěné problémy, aby se tak zvýšila finanční výkonnost analyzované společnosti.

The diploma thesis deals with the evaluation of the financial performance of the company S.A.B. Impex, s.r.o. based on benchmarking in the years 2016 - 2020. The first part of the work introduces the concepts, methods used and financial indicators necessary to perform benchmarking. The next part, which is analytical, contains an analysis of the company's environment and financial benchmarking with four direct competitors. The last part of the work deals with own solutions that help eliminate the identified problems to increase the financial performance of the analyzed company.
Evaluation of the Company's Financial Performance Using Benchmarking
Keywords: Výkonnost; benchmarking; hodnocení finanční výkonnosti; poměrové ukazatele; analýza prostředí; Performance; benchmarking; financial performance evaluation; ratios; enviromental analysis