Řízení domácího ústředního topení - Chytka, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá návrhem a realizací systému, který řídí ústřední topení rodinného domu. Jednotlivé části systému komunikují bezdrátově. Cílem práce je výběr bezdrátových modulů, výběr teplotního senzoru, návrh systému, konstrukce všech zařízení a vytvoření software. Testováním zvolených obvodů byla zaručena spolehlivost a bezproblémové chování v praxi. Výsledkem jsou zařízení, která budou nainstalována do patřičné budovy.

This thesis deals the design and implementation of system, that control central heating in house. The communications of the units are wireless. The main aim is the choice of wireless modules, the choice of temperature sensor, the design of the PCBs, the construction of all parts and the creation of the software. The test of the curcuits is required for reliability and nuisance in practice. The result is the ready system, that will be installed to house.
Control of household central heating
Keywords: Řízení vytápění; Centrální topení; Mikroprocesory AVR; VF moduly 868 MHz; Teplotní senzory; Bezdrátová komunikace; USB připojení; Manažer událostí; Control of heating; Central heating; Microprocessors AVR; HF modules 868 MHz; Temperature sensors; Wireless comunication; USB connection; Event Manager