Návrh systému fotovoltaických panelů pro rodinný dům - Mareček, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá seznámením se současným stavem fotovoltaického systému a jeho návrhem pro rodinný dům. Popisuje princip, složení a použití fotovoltaického článku. Seznamuje s rozdělením fotovoltaických systémů a měničů v instalacích. Pojednává o současné platné legislativě podpory fotovoltaických systémů pro rok 2013. V rámci této práce byl vypracován samotný návrh fotovoltaického systému pro rodinný dům a jeho ekonomické zhodnocení.

This thesis is focused on introduction to the current state of photovoltaic system and its design for detached houses. It describes principle, composition and application of a photovoltaic cell and distribution of photovoltaic systems and converters for installations. It discusses current legislation support of photovoltaic systems in 2013. As a part of this thesis was designed photovoltaic system for detached house and its economic evaluation was prepared.
Design of photovoltaic system for a detached house
Keywords: Fotovoltaický systém; fotovoltaika; fotovoltaický článek; fotovoltaický panel; legislativa; zelený bonus; návrh fotovoltaického systému; ekonomické zhodnocení.; Photovoltaic system; photovoltaics; photovoltaic cell; photovoltaic panel; legislation; green bonus; design of photovoltaic system; economic evaluation.