Vytápění a chlazení RD s kombinovaným systémem dodávky tepelné a el. energie - Pavlíček, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Vytápění a chlazení společně s kvalitou vnitřního ovzduší, je nyní diskutované téma nejen u rodinných domů. Jde ruku v ruce se snižováním energetické náročnosti budov. Tuto skutečnost upravují různé zákony či nařízení, ať už se jedná o požadavky na novou zástavbu, nebo například energetické štítky na starších budovách.

Heating and cooling along with the indoor air quality is now discussed topic not only in the family houses. Goes hand in hand with reducing the energy consumption of buildings. This fact is edited by various laws or Regulations, no matter we discuss new buildings requirements, or for example energy label on older constructions.
Heating and cooling for residences with complex energy supply system
Keywords: Kondenzace; vytápění; plyn; kotel; tepelné čerpadlo; tepelná ztráta; klimatizace; Condensation; heating; gas; boiler; heat pump; heat loss; air conditioning