Moderní autentizace předmětem a znalostí - Ševčík, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá moderní autentizací předmětem a znalostí. Převážně je zaměřena na autentizaci pomocí USB tokenů, Smart Java karet, Smart .NET karet a technologii NFC a jejich následné využití při autentizaci v místní síti.

This bacherol thesis deals with a modern authentization using an object and knowledge. It mostly focuses on authentization by means of USB token, Smart Java Cards, Smart .NET Cards and NFC technology and their subsequent use in the authentization in a local network.
Modern Token-based and Knowledge-based Authentication
Keywords: Autentizace; Asymetrická kryptografie; USB tokeny; Čipové karty; Java karty; .NET karty; NFC; Authentization; Asymmetric cryptography; USB Tokens; Smart cards; Java cards; .NET cards; NFC