Návrh elektrického pojezdu univerzální pohonné jednotky žacího stroje - Otoupalík, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Bakalářská práce se zabývá návrhem elektrického pojezdu pro univerzální pohonnou jednotku žacího stroje, která bude ovládána dálkově. Daný pojezd má nezávislé ovládaní kol, maximální rychlost 9,84 km v hodině a umožňuje pohyb v terénu se sklonem až 30°. Práce se zabývá stanovením parametru pojezdu, návrhem elektrických pohonných jednotek a návrhem konstrukčního uspořádání pojezdu vzhledem ke stabilitě zařízení. Práce zahrnuje konstrukční řešení jednotlivých částí pojezdu.

This bachelor thesis focuses on the design of electrical travel for universal mowing machine, which will be controlled remotely. Designed travel has independent wheel drive, the maximum speed of 10 km per hour and can be used in the terrain with a slope of 30°. The thesis deals with the determination the parameters of the travel, design of the possible electrical drive units and design with respect to the stability of the device. Another part of the thesis deals with the design of the travel and describes particular parts of the travel.
Design of electrical travel of reaper`s drive unit
Keywords: dálkové ovládaní; elektrický pojezd; motor v kolech; nezávislý pohon kol; převodová skříň; stabilita; stejnosměrný motor; žací stroj; DC motor; electrical travel; gearbox; independent wheel drive; in-wheel motors; mowing machine; remote control; stability