Návrh střešní konstrukce nad garážemi - Kukla, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Bakalářská práce „Návrh střešní konstrukce nad garážemi“ se zabývá návrhem a dimenzováním železobetonové střešní konstrukce, kterou tvoří spojitá křížem vyztužená deska. Deska je podepřená trámy v obou směrech. Cílem práce je návrh a posouzení mezního stavu únosnosti stropní desky a trámů. Pro výpočet konstrukce byl vytvořen výpočtový model v softwarovém prostředí Scia Engineer. Výsledné hodnoty vnitřních sil byly ověřeny metodou náhradních nosníků. Vypracována je výkresová dokumentace řešené konstrukce.

The bachelor´s thesis „Design of the roof structure over the garage“ deals design and dimensioning of concrete roof structure, consisting continuous two way slab. The slab is suportted by beams in both directions. The aim of the project is to desing and evaluate the ultimate limit state of reinforced concrete slabs and beams. Also was created computational model to analysis the construction, model was created in software Scia Engineer. To verify the resulting values of internal forces was used to the method of replacement beans. Finally was made drawings of roof structure.
Design of the roof structure over the garage
Keywords: železobetonová střešní konstrukce; spojitá křížem vyztužená deska; metoda náhradních nosníků; mezní stav únosnosti; vnitřní síly; výkresová dokumentace.; reinforced concrete roof structure; continuous two way slab; the method of replacement beans; the ultimate limit state; internal forces; drawings.