Přestavba bloku Cejl - Svitavské nábřeží - Kubíčková, Karolína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Předmětem zájmu této bakalářské práce je areál bývalé textilní továrny v Brně - Zábrdovicích. Lokalita, která se nachází mezi ulicí Cejl a Svitavským nábřežím nedaleko historického jádra města, má velký potenciál rozvoje. V urbanistické části se práce zabývá vytvořením optimálního stavebního programu, a to prostoru pro bydlení a volný čas. Zabývá se vhodným napojením na okolní dopravu a obsluhu celého areálu. Z Architektonické části pak řeší návrh bytových domů a jejich napojení na celý areál. Dále se zabývá otevřením areálu směrem k Svitavskému nábřeží a naopak zavírá blokovou zástavbu směrem do navazujícího veřejného prostoru ulice Cejl.

The subject of interest in this bachelor thesis is the premises of the former textile factory in Brno - Zábrdovice. The location, located between Cejl Street and the Svitavy embankment near the historical center of the city, has great potential for development. In the urban part, the thesis deals with the creation of an optimal building program, namely space for housing and leisure. It deals with a suitable connection to the surrounding transport. From the Architectural part, solves the design of residential buildings and their connection to the whole area. It also deals with the opening of the area towards the Svitavy embankment and closes the block towards to Cejl street.
Block Cejl – Svitava RIver Waterfront
Keywords: přestavba bloku; Cejl; Svitavské nábřeží; Zábrdovice; soubor bytových domů; bydlení u řeky; administrativní budovy.; development of block Cejl; Svitava river waterfront; Zabrdovice; residential area; living near a river; administrative building