Návrh silničního mostu - Barkáč, Erik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Táto diplomová práca sa zaoberá návrhom premostenia na obchvate R48 cez rieku Ostravica. Za týmto účelom boli vypracované tri varianty riešenia nosnej konštrukcie z ktorej bol vybraný variant dodatočne predopnutého komorového nosníku s kolmými stenami. Hlavnou úlohou je posúdiť konštrukciu na postupnú výstavbu, medzný stav použiteľnosti a medzný stav únosnosti. Statický výpočet bol vypracovaný podľa európskych noriem.

The subject of this diploma thesis is the design and analysis of a bridge at the R48 bypass over the Ostravica River. For this purpose, three variants of the supporting structure solution were developed from which a variant of additionally prestressed chamber girder with perpendicular walls was selected. The main task is to assess the construction for phased construction. The static calculation was drawn up according to European
Design of a road bridge
Keywords: Komorový most; tda; predpätý betón; železobetón; most; statický výpočet; medzný stav použiteľnosti; medzný stav únosnosti; vizualizácia; Girder box bridge; tda; prestresed concrete; reinforced concrete; bridge; static calculation; servicesbility limit state; ultimate limit state; visualisation