Firmware testovací platformy JaQT - Veverka, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá platformou JaQT (Just a Quick Test), která byla vyvinuta za účelem jednoduchého a rychlého řešení problematiky softwarového testování hardware. V teoretické části se práce věnuje popisu použitého mikrokontroléru, řídící desky, rozhraní a periférií. Dále se v teorii zabývá popisem protokolu USB a použité třídy CDC ACM. V praktické části je popsán způsob implementace, ladění, samotné provádění testů a jejich vyhodnocení, nasazení celého systému a konečné zhodnocení výsledků.

This bachelor thesis is about the JaQT (Just a Quick Test) platform which was developed for simple and fast software-hardware testing. The theoretical part of this thesis is describing used MCU, control board, peripherals and interfaces. The USB protocol and its CDC ACM class which is used for interfacing the device to enable communication with the board is described in this part as well. In the practical part is described how the JaQT was implemented, debugged, tested, used and evaluated.
Firmware for Testing Platform JaQT
Keywords: MCU; mikrokontrolér; expanzní deska; hardware; SPI; I2C; RS232; RS485; Wiegand; USB; CDCACM; libopencm3; STM32; STM32F1; Bluepill; GPIO; testování hardware; softwarové testování hardware; Cortex M3; ARM; GPIO expander; MCU; microcontroller unit; expansion board; hardware; SPI; I2C; RS232; RS485; Wiegand; USB; CDCACM; libopencm3; STM32; STM32F1; Bluepill; GPIO; hardware testing; software-hardware testing; Cortex M3; ARM; GPIO expander