Analýza zabezpečení přenosu dat na různých vrstvách referenčního modelu OSI - Kňazovický, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Táto práca sa zaoberá analýzou protokolov zaisťujúcich zabezpečený prenos dát. V prvej časti je stručne popísaný referenčný model ISO/OSI. Druhá časť je zameraná na samotné zabezpečené protokoly na jednotlivých vrstvách ISO/OSI modelu, z ktorých je v tretej časti podrobne analyzovaný protokol SSL/TLS. Posledná časť sa venuje často používaným útokom v oblasti počítačových sietí a ich služieb, kde je uvedená aj základná prevencia proti nim.

The aim of this Bachelor's thesis is the analysis of secured data transfer protocols. The very first part is dedicated to the short description of the reference model ISO/OSI. The second one is focused to the secured protocols at particular layers of ISO/OSI model, of which SSL/TLS protocol is closely analysed in the third part. The last part is about often used attacks in the area of computer networks and their services and the basic protection against them is also mentioned.
Analysis of data transfer security issues at particular OSI model layers
Keywords: analýza; protokol; OSI model; SSL; TLS; sieťové útoky; kryptografia; kryptoanalýza; prevencia; analysis; protocol; OSI model; SSL; TLS; network attacks; cryptography; cryptoanalysis; prevention