Dvoudimensionální verze skákajících automatů a jejich aplikace - Švač, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Cieľom tejto práce bolo vytvoriť typ automatu, ktorý umožňuje rozpoznávanie objektov zo vstupného obrázka. Tvorený je z dvoch typov automatov, dvojrozmerný konečný automat a skákajúci automat. Aplikácia tohto automatu umožňuje nájsť čísla v obrázku. Rozpoznávanie prebieha pomocou rozhodovacieho stromu, ktorý pomáha urýchliť nájdenie správneho čísla.

The aim of this work was to create a type of automaton that allows the recognition of objects from the input image. It consists of two types of automaton, a two-dimensional finite automata and jumping automata. The application of this automata allows you to find the numbers in the image. Recognition is using a decision tree, which helps speed up finding the right number.
Two-Dimensional Versions of Jumping Automata and Their Applications
Keywords: automat; konečný automat; dvojrozmerný automat; skákajúci automat; rozhodovací strom; rozpoznávanie čísel; automaton; finite automaton; two - dimensional automaton; jumping automaton; decision tree; number recognition