Stavební průzkum a diagnostika konstrukce - Grygar, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Cílem této diplomové práce je diagnostika a hodnocení existující konstrukce střediska volného času. V teoretické části je rozebrána problematika hodnocení konstrukcí dle ČSN ISO 13 822 – Zásady navrhování konstrukcí – Hodnocení existujících konstrukcí, dále hodnocení existujících zděných konstrukcí. V závěru teoretické části je probráno stanovení pevnosti zdiva a malty v tlaku. Praktická část navazuje na teoretickou, kdy na konkrétní stavbě aplikuje diagnostické metody na základě předběžného a podrobného průzkumu a v závěru popisuje aktuální stav konstrukce s návrhem potřebných opatření k zajištění bezpečnosti. Výsledkem je také vypracování demonstračního statického posudku.

The main goal of this diploma thesis is diagnostics and vocational training in assessment of existing structure of the center of leisure time for children. The teoretical part is focused on vocational training in assessment of existing structures by ČSN ISO 13 822 - Bases for design of structures - Assessment of existing structures and assesment of brick structures. The designing strength of masonry and mortar is defined in the end of theoretical part. The practical part continues with real construction, where diagnostic methods based on technical survey are applied and in the end describes present state of real construction with plan for required steps to secure safety. As a result of this thesis is also a demonstration static report.
Survey and Diagnostics of Building Construction
Keywords: Diagnostika; hodnocení existujících konstrukcí; stavebně technický průzkum; zděná konstrukce; porucha; statický posudek; Diagnostics; vocational training in assessment of existing structures; construction condition survey; brick construction; breakdown; static report