Volba a optimalizace řezných podmínek pro progresivní výrobní technologie - Baklík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tato práce zahrnuje změnu stávající technologie rovinného broušení za efektivnější technologii čelní frézování pro dokončovací operaci čelisti (pro hydraulický strojní svěrák) v zušlechtěném stavu s tvrdostí 53+4 HRC. Čelist je vyrobena z nástrojové oceli dle ČSN41 9312. Pro novou technologii jsou navrženy dvě varianty. Pro frézování jsou sepsány progresivní řezné materiály. Je zvolen vhodný nástroj, predikovány celkové výrobní náklady a strojní časy pro řezné podmínky pro zvolený nástroj. V experimentální části jsou tyto řezné podmínky prakticky ověřeny.

This thesis discusses a change of an existing surface grinding technology for a more effective technology of face milling for the finishing operation of the jaw (for a hydraulic machine vise) in a tempered state with hardness of 53+4 HRC. The jaw is made of tool steel according to the Czech standard CSN41 9312. Two new versions are proposed for the new technology. Progressive cutting materials are listed for milling. A suitable tool is selected. Total production costs and machine times for cutting conditions of the chosen tool are predicted. In the experimental part, the cutting conditions are verified in practice.
Data selection and optimisation of cutting conditions for progressive production technologies
Keywords: rovinné broušení; čelní frézování; progresivní řezné materiály; VBD; řezné podmínky; surface grinding; face milling; progressive cutting materials; cutting inserts; cutting conditions