Horský apartmánový dům Ružomberok - Vaňová, Vanessa (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Predmetom diplomovej práce je vypracovanie časti projektovej dokumentácie pre prevedenie stavby horského apartmánového domu v katastrálnom území Ružomberok s takmer nulovou spotrebou energie. Objekt je navrhnutý ako samostatne stojaci s troma nadzemnými a jedným podzemným podlažím. Jedná sa o novostavbu ubytovacieho zariadenia so spoločenskými miestnosťami, wellness, fitness a kaviarňou situované v nadzemných podlažiach. V suteréne objektu sa nachádza hromadná garáž, technické zázemie budovy a skladovacie priestory. Základové konštrukcie, obvodové steny a stĺpový nosný systém suterénu sú zhotovené z monolitického železobetónu. Vnútorný nosný systém je vo všetkých nadzemných podlažiach navrhnutý ako murovaný z keramických tvárnic. Stropné konštrukcie, balkóny a loggie sú z monolitického železobetónu. Zastrešenie objektu je zhotovené ako jednoplášťová plochá strecha.

The subject of the master thesis is the elaboration of part of the project documentation for the construction of a mountain apartment house in the cadastral area of Ružomberok with almost zero energy consumption. The building is designed as a detached building with three above-ground floors and a basement. It is going to be a newly built accommodation facility with lounges, wellness, fitness and a coffee shop located on the upper floors. In the basement of the building there is a collective garage, technical facilities of the building and storage space. The foundation structures, perimeter walls and column support system of the basement are made of monolithic reinforced concrete. The internal support system in all above-ground floors is designed as masonry of ceramic blocks. Ceiling structures, balconies and loggias are made of monolithic reinforced concrete. The roof of the building is made as a single-ply roof.
Mountain apartment Ružomberok
Keywords: Apartmánový dom; podzemná garáž; wellness; stenový systém; keramické tvárnice; ETICS; monolitický strop; jednoplášťová plochá strecha; Apartment house; underground garage; wellness; wall system; ceramic blocks; ETICS; monolithic ceiling; single-ply roof