Návrh ostrovní elektrizační sítě pro laboratoř UEEN - Macejko, Stanislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Cieľom tejto práce je zoznámenie sa s hybridným energetickým systémom na Ústave elektroenergetiky (UEEN), naštudovanie problematiky pre následné projektovanie a vytvorenie projektovej dokumentácie návrhu. Táto práca sa zaoberá možnosťami zapojenia fotovoltaických systémov a popisom jednotlivých časti hybridného systému, ktorý sa nachádza na UEEN. Ďalej rieši základné poznatky pre návrh a projektovanie, na základe ktorých bola vytvorená projektová dokumentácia a návrh rozšírenia elektroinštalácie napájanej z hybridného systému. Práca obsahuje aj návrh elektroinštalácie, energetické a ekonomické zhodnotenie. Súčasťou práce je aj vytvorená projektová dokumentácie, ktorá obsahuje technickú správu, rozpočet, protokol o určení vonkajších vplyvov, záznam z merania, overovacie výpočty a výkresy navrhovanej elektroinštalácie.

The aim of this thesis is acquaintance with hybrid energetic system at Department of electrical power engineering (UEEN), study issues for subsequent design and the creation of project documentation. This thesis deals with options of connecting photovoltaic systems and description of each part of the hybrid system, which is located at UEEN. It also solves the basic knowledge for design and planning, on the basis of which the project documentation and the design of the extension of the electrical installation powered by the hybrid system were created. The thesis also includes the design of electrical installations and energy and economic evaluation. Part of the thesis is also project documentation, which contains a technical report, budget, protocol for determination of external influences, measurement record, verification calculations, and drawings of the electrical installation.
Design of Island Electricity Network for UEEN Laboratory
Keywords: Ostrovná sieť; hybridný systém; elektroinštalácia; projektovanie; návrh elektroinštalácie; projektová dokumentácia; bezpečnosť; Off-grid system; hybrid system; electro installation; design; electrical installation design; project documentation; safety