Zaměření a vyhotovení účelové mapy velkého měřítka na území města Brna - Zajíčková, Katarína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Predmetom tejto bakalárskej práce bolo zameranie a vyhotovenie účelovej mapy na území mesta Brna, konkrétne časti Wilsonovho lesa. Bola vybudovaná pomocná meračská sieť, ktorá bola prostredníctvom štátneho bodového poľa pripojená do záväzných referenčných systémov - S-JTSK a Bpv. Následne z pomocných meračských bodov bolo tachymetrickou metódou zamerané zadané územie. Boli vypočítané súradnice a výšky meraných bodov. Na to bolo vykonané testovanie presnosti kontrolne zmeraných bodov a z nameraných dát bola vyhotovená účelová mapa v mierke 1:500, v 3. triede presnosti.

The object of this bachelor thesis was to measure and construct the thematic map in city of Brno, specifically in locality called Wilson forest. It was built auxiliary measuring network, which was by the public punctual field connected to the mandatory reference systems – S-JTSK and Bpv. Subsequently from auxiliary measuring spots, was by tachometric method measured a specified territory. Then the coordinates and the altitudes of measured spots have been calculated. Afterwards was made testing of exactness of checking measured spots and from measured data was made the thematic map in the map scale 1:500 and in the third grade of exactness.
Surveying and creation of thematic large scale map in Brno area
Keywords: účelová mapa; Wilsonov les; tachymetria; vrstevnice; Thematic map; Wilson forest; tachymetry; contour lines