Simulace kinematiky a dynamiky vozidlových mechanismů - Zháňal, Lubor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Práce se zabývá numerickou simulací kinematiky a dynamiky mechanismů pomocí vlastní vyvinuté numerické metody a na ní postavené komplexní simulační aplikace. Popsány jsou jak matematické principy použité numerické metody, tak i postup programování důležitých částí aplikace a její optimalizace. V závěrečné části jsou provedena srovnávací měření stran přesnosti a výkonu.

This paper focuses on the kinematic and dynamic numerical simulation of mechanisms by applying a numerical method, and a complex simulation programme built on it, developed by the author. Described are mathematical principles of the numerical method used and also the programming progression of the important parts of the application and its optimization. The final part includes comparative measuring of the accuracy and performance.
Vehicle Kinematics and Dynamics Simulations
Keywords: Multibody; simulace; mechanismy; kinematika; dynamika; numerické metody; programování; optimalizace.; Multibody; simulations; mechanisms; kinematics; dynamics; numerical methods; programming; optimization.