Virtualizace virtualizačního softwaru - Holovová, Simona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Bakalárska práca pojednáva o virtualizácií. Hlavným cieľom je porovnať vybrané virtualizačné platformy a popísať ich fungovanie. Teoretická časť práce popisuje teoretické východiská pre virtualizáciu, jej základy ako aj rôzne typy a bezpečnostné hrozby. Praktická časť obsahuje popis a spôsob vykonávania testov aj využitého nástroja. Následne sú nadobudnuté výsledky interpretované a porovnané. Práca sa ďalej zaoberá vnorenou virtualizáciou a meraním jej efektivity.

The bachelor thesis deals with virtualization. The main goal is to compare selected virtualization platforms and describe their functioning. The theoretical part describes the theoretical basis for virtualization, its fundamentals as well as various types and security threats. The practical part contains the description and the way of performing the tests as well as the used tool. Subsequently, the results obtained are interpreted and compared. The thesis is further dealing with nested virtualization and measuring its effectiveness.
Virtualization of virtualization software
Keywords: Virtualizácia; Xen; VMware; Hyper-V; KVM; bezpečnosť virtualizácie; virtualizačné platformy; vnorená virtualizácia; Virtualization; Xen; VMware; Hyper-V; KVM; virtualization security; virtualization platforms; nested virtualization