Řízení rizik a stavební podnik v současné hospodářské situaci - Šimková, Karolína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tato diplomová práce je zaměřena na řízení rizik vybrané firmy za užití nástrojů analýzy dat. Práce obsahuje celkem dvě hlavní části. První část se zaměřuje na teoretické výstupy týkající se rizika, řízení rizik a nástrojů analýz dat. Zobrazuje nám řadu ukazatelů, které mohou být použity jako nástroj pro finanční řízení podniku. Tyto ukazatele, indexy a modely jsou pak využity v druhé části pro finanční analýzu společnosti Moravskoslezská spol. s.r.o.

This diplom thesis focuses on risk management of a selected company using data analysis tools. The thesis comprehends two main parts. The first part addresses theoretical issues concering risk, risk management and data nalysis tools. It presents a number of indicator that can be used as an instruments for a company´s financial management. These idicators, indexes and models are then applied in second part in financial analysis of the firm Moravskoslezská spol. s.r.o.
Risk Management of Construction Company in the Current Economic Situation
Keywords: Riziko; analýza rizik; řízení rizik; finanční analýza; poměrové ukazatele.; Risk; risk analysis; risk management; financial analysis; ratios.