Virtuální zprovoznění automatické montáže krokových motorů - Filip, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Diplomová práce se zabývá virtuálním zprovozněním robotického pracoviště, určeného k montáži dílů krokových motorů NEMA 14, 17 a 23. Teoretická část je věnována rešerši v oblasti průmyslové robotizace a virtuálního zprovoznění. Dále je proveden rozbor řešené problematiky, na jehož základě jsou navrženy varianty robotického pracoviště. Ty jsou následně podrobeny multikriteriální analýze, pomocí které je vybrán výsledný koncept. Ten je zpracován jako 3D model a virtuálně zprovozněn, díky čemuž je zjištěn výsledný takt linky.

The diploma thesis deals with the virtual commissioning of a robotic workplace designed for the assembly of parts of NEMA stepper motors 14, 17 and 23. The theoretical part is devoted to research in the field of industrial robotics and virtual commissioning. Furthermore, an analysis of the problem is performed, on the basis of which variants of the robotic workplace are proposed. Then, these are subjected to multi-criteria analysis, which is used to select the resulting concept. This concept is processed as a 3D model and virtually put into operation, thanks to the resulting line cycle is determined.
Virtual commissioning of the automatic assembly of the stepper motor
Keywords: Virtuální zprovoznění; průmyslová robotizace; robotická montáž; krokový motor; RobotStudio; Virtual commissioning; industrial robotics; robotic assembly; stepper motor; RobotStudio