Zklidnění ulic Střední a Dolní Novosadská (silnice II/435) v Olomouci s ohledem na bezpečnost cyklistické a pěší dopravy - Masaříková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Diplomová práce se zabývá návrhem zklidnění ulic Střední a Dolní Novosadská v Olomouci s ohledem na bezpečnost cyklistické a pěší dopravy. Návrh obsahuje úpravu stávajících křižovatek, komunikace pro pěší a autobusových zastávek. V diplomové práci je řešený návrh nové komunikace pro cyklistickou dopravu. Na upravovaných křižovatkách byla naměřena intenzita stávající dopravy a vypočítána kapacita daných křižovatek. V zájmovém úseku je zpracován rozbor nehodovosti.

Diploma thesis describes the design of calming the streets of Middle and Lower Novosadská in Olomouc with regard to the safety of bicycle and pedestrian traffic. The proposal includes modification of existing crossroads, pavement and bus stops. In the thesis are dealt with the proposal of a new road for cycling. At the crossroads of groomed intensity was measured and calculated as current transport capacity of thecrossroads. In the Interest section is elaborated analysis of the accident.
Improving traffic conditions at Střední and Dolní Novosadská in Olomouc (road II/435) with regards to cycling and walking safety
Keywords: Rekonstrukce; intravilán; okružní křižovatka; styková křižovatka; cyklistická doprava; cyklostezka; nehodovost; intenzity dopravy; kapacita; reconstruction; urban area; roundabout; cover crossroads; cycling; accidents; traffic intensity; capacity