Laboratorní impulsní zdroj řízený procesorem - Chytil, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá návrhem impulzního laboratorního zdroje řízeného mikroprocesorem. Je složena ze třech modulů: řídící jednotky a dvojice stejných výkonových modulů. Každý z modulů je řízen mikrokontrolérem PIC řady 18. Zařízení má být schopno pracovat jak samostatně tak ve spojení s PC přes rozhraní USB. Výstupní parametry 0-20V, 0-1A. Při návrhu byl kladen důraz na nízkou spotřebu zařízení.

This project deals with design of switching laboratory supply controled by PIC microcontroler. It consist of three modules: control unit and couple of power modules. Each of the modul is controled by PIC18 microcontroler. Device should work autonomicaly or it can be connected with PC via USB. Output paremeters 0-20 V, 0-1 A. The device has been designed with regard to minimal power consumption.
Laboratory Pulse Power Supply Controlled by Microcontroller
Keywords: Spínaný zdroj; obvody TOPSwitch; impulzní transformátor; rekuperační obvod; zpětná vazba; lineární regulace; DAC; ADC; SPI; I2C; režim konstantního napětí; režim konstantního proudu; display s řadičem HD44780; rozhraní USB; síťové filtry; ESD ochrana; optické oddělení; bistabilní relé; ICSP; Switching Power Supply; TOPSwitch circuits; pulse transformator; clamp circuit; feedback; linear regulation; DAC; ADC; SPI; I2C; constatn voltage mode; constant current mode; display with controller HD44780; interface USB; AC filters; ESD protection; optical communication; bistable relay; ICSP