Adaptace vojenského objektu - Nové Město nad Váhem - Ábel, Matúš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Adaptovaný objekt slúžil ako vojenská kuchyňa s vojenským klubom a ubytovanim. Bola postavená v 1950. Je to čiastočne dvojpodlažný podpivničený objekt murovaný z tehly plnej pálenej. Nosné a obvodové konštrukcie sa ponechajú bez zmien. Stará kuchyňa a jedáleň budú odstránené a nahradené materskou škôlkou a telocvičňou v 1NP. V 2NP ostane pôvodné ubytovanie. V 1PP bude vybudovaný nočný klub. Budú vymenené všetky drevene okná a dvere vo fasáde. Objekt sa dodatočne zateplí.

An adapted building served as a military kitchen with a military club and an accommodation. The building was built in the 1950s. It is partly two storey basement building made of full baked bricks. Carrying and external constructions will be left unchanged. The old kitchen and dining room will be removed and replaced by a kindergarten and a gym on the 1st floor. There will be left in the original accomodation on the 2nd floor. In the cellar, there will be constructed a nightclub. All wooden windows and doors in the facade will be replaced by plastic ones. The building will be additionally insulated.
Adaptation of military object - Nové Město nad Váhem
Keywords: murované priečky zachovať pôvodné murivo výmena okien pôvodné podlahy zvukopohltivý obklad; brick walls maintain the original walling replacement of windows the original floor the acoustic absorption capacity facing