Varianty výrobního portfolia - Šobová, Romana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá variantami produktového portfolia vybrané společnosti. Předmětem práce je identifikace výrobků, které jsou klíčové pro společnost a jejich přechod z externí výroby do vlastní výroby. Následně je vytvořen návrh, který popisuje náležitosti spjaté s rozšířením výroby. Součástí návrhu je i popis jednotlivých procesů, které by vznikly na základě nových pracovních úloh. Důraz je kladen především na ověření uskutečnitelnosti a zvýšení konkurenceschopnosti společnosti. Změny navržené v této práci se týkají nové organizační struktury, vytvoření nových pracovních pozic, kapacitních propočtu a investiční náročnosti projektu.

This thesis deals with the variations of the product portfolio of the selected company. The subject of the thesis is the identification of products that are key for the company and their transition y external production to in-house production. Subsequently, a proposal is created that describes the essentials associated with the expansion of production. The proposal also includes a description of the individual processes that would be created by the new work tasks. The focus is primarily on verifying the feasibility and increasing the competitiveness of the company. The changes proposed in this thesis are related to the new organizational structure, the creation of new job roles, capacity calculations and investment requirements of the project.
Variants of the production portfolio
Keywords: Procesní řízení; výroba; produkt; logistika; dodavatelský řetězec; Process management; production; product; logistics; supply chain