Fotoelektrochemické vlastnosti oxidu titaničitého dopovaného kovy - Vičarová, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2017)
Tato práce se zabývá optimalizací materiálů a procesů pro zhotovení vrstev oxidu titaničitého obohacených o agregáty kovů nanoskopických rozměrů. Při osvitu viditelným zářením se u těchto vrstev vyskytuje plazmonický efekt. Tenké vrstvy oxidu titaničitého dopované zlatem byly naneseny na FTO skleněný substrát metodou spin-coating a kalcinovány při teplotě 450 °C po dobu 30 minut. Pro zhotovení vrstev byly použity dvě formy oxidu titaničitého a dva různé prekurzory zlata. Struktura vrstev byla pozorována pomocí optické a SEM mikroskopie. Fotoelektrochemické vlastnosti připravených vrstev byly studovány prostřednictvím elektroanalytických metod – lineární voltametrií a chronoampérometrií.

This thesis deals with the optimization of materials and processes for making layers of titanium dioxide enriched with metal nanostructured aggregates. These layers have a plasmonic effect in visible light radiation. Gold-doped titanium dioxide thin films were applied to the FTO glass substrate by spin-coating method and calcined at 450 ° C for 30 minutes. Two forms of titanium dioxide and two different gold precursors were used to make the layers. The structure of the layers was observed by optical and SEM microscopy. The photoelectrochemical properties of the prepared layers were studied by electroanalytical methods linear sweep voltammetry and chronoamperometry.
Photoelectrochemical properties of titanium dioxide doped by metals
Keywords: oxid titaničitý; fotokatalyzátor; lokalizovaná povrchová plazmonová rezonance; zlaté nanočástice; titanium dioxide; photocatalyst; localized surface plasmon resonance; gold nanoparticles