Analýza využitelnosti pístového parního motoru pro kombinovanou výrobu elektřiny a tepla - Uryč, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Pístový parní motor se v některých aplikacích může uplatnit jako vhodnější než dosud používaní technologie. Práce se zabývá analýzou jeho předností i slabin a možnostech použití, které se nabízejí. Uvádí principy funkce a konstrukce pístových parních motorů. Dále obsahuje termodynamický návrh podle konkrétního zadání a zhodnocení realizovatelnosti.

In some applications, the piston steam engine may be more suitable than the technology currently used. The thesis deals with the analysis of its advantages, weaknesses and possibilities of use, which are offered. Introduces the principles and functions of piston steam engines. It also contains a thermodynamic design based on a specific assignment and a feasibility assessment.
Analysis of the steam engine for combined heat and power
Keywords: Pístový parní motor; parní stroj; kogenerace; kombinovaná výroba tepla a elektřiny (KVET); analýza využitelnosti; účinnost.; Piston steam engine; cogeneration; combined heat and power (CHP); usability analysis; efficiency.